Net climb

Pop-up training #ALPHA

Pop-up training #ALPHA

“Hoe laat beginnen we morgen?” Wordt er ‘s avonds laat nog overlegd via whatsapp. “Zullen we half 9 doen?” “Doen we!” Achteraf bleek dit lekker ruim gepland te zijn: ruim voor de training stond alles klaar en wij zaten dan ook te wachten op onze deelnemers. Maar ach, beter te vroeg dan te laat!

De deelnemers

Iets voor twee komen de eerste deelnemers langzaam binnenlopen. Na even kort met iedereen gesproken te hebben beginnen we onze training waar op dat moment een respectabele twaalf man bij aanwezig zijn. Voor onze eerste training zijn we hier zeker content mee. Het is natuurlijk wel jammer dat we vijf afmeldingen hebben gekregen, al hadden we hier natuurlijk wel al rekening mee gehouden. Met een gezonde dosis zenuwen delen we de groep op in tweeën en houden Jochem en ikzelf beide zes man over om onze verschillende oefeningen mee door te nemen. Hetgeen waar de Krachtfabriek zich in probeert te differentiëren is natuurlijk de koppeling van krachttraining met OCR en varianten hierop. We laten dit dan ook sterk naar voren komen in de training en gelukkig wordt dit door de groep als erg positief ervaren. Om de twintig minuten wordt er gewisseld en krijgen de deelnemers weer een andere oefening voor de kiezen. De wangetjes worden roder en roder en na alle rondes te hebben doorlopen sluiten we af met “de Krachtfabriekrun”. In onze ietwat provisorische, maar toch erg leuk en uitdagende run, komen alle aspecten die behandeld zijn naar voren: de monkeybar, voetklem, apenhang, burpee, slamballrun en farmerswalk worden één voor één afgewerkt en de deelnemers motiveren elkaar om de laatste beetjes energie eruit te persen. Ondertussen kijken Jochem en ik elkaar aan en onze gedachte is hetzelfde: Onze eerste training zit erop!

De Krachtfabriek en de toekomst

Na afloop nodigen we iedereen uit voor een kopje koffie waarin we uitleggen wat men in de toekomst van de Krachtfabriek kan verwachten. In het kort: “Dit wat we net tijdens de training gedaan hebben alleen dan in een grote fabriekshal met een OCR-baan en een flinke stapel gewichten”. Ook dit wordt positief ontvangen door de groep en we krijgen de nodige positieve feedback in onze schoot geworpen. Na afscheid te hebben genomen van iedereen kan het opruimen beginnen. Het “we did it-gevoel” blijft nog even aanwezig en we sluiten de dag af met een tevreden en voldaan gevoel!

Verbeterpunten

Had er dan niks beters gekund? Absoluut! Er staat een aantal punten op ons lijstje wat we in de volgende training zeker anders moeten aanpakken. Een lekker muziekje zal de volgende keer zeker niet ontbreken en ook was het tijdstip van onze training niet zo handig. Een training midden op de dag wordt door de meesten niet als zeer handig ervaren. Voor de volgende training zullen we dus nóg eerder ons nest moeten verlaten.

Volgende training

Een volgende training? Wanneer is die dan? 8 juli organiseren wij samen met Ultimate Warrior een OCR-training. Waar precies? Dat is nog niet helemaal duidelijk maar zeker in regio Maastricht. Doe jij de volgende keer ook mee?

Scroll to top