06 42 66 97 19 // 06 34 73 05 32info@dekrachtfabriek.comJan Campertstraat 5, 6416 SG Heerlen

Jochem Schutten

Carrie

Survivalrun is al jaren mijn ding. Klimmen, klauteren, rennen en afzien! Op mijn zestiende ben ik in Eibergen (Achterhoek) begonnen met survivalrun. In de regio waar ik opgegroeid ben en tevens de bakermat van survivalrun ligt. Survivalrun wordt ook wel de strijd tegen de elementen genoemd gezien de invloed van weer en wind op de sport. Een element dat je daar wat mij betreft aan toe kan voegen is het mentale deel van de sport.

 

Het is een individuele sport waarbij je echt op jezelf aangewezen bent. Tijdens een survivalrun wil het mentaal dan nog wel eens zwaar worden… ‘Haal ik mijn doel wel?’ ‘Oef als de volgende hindernis maar niet te heftig is’. In mijn beginjaren had ik moeite met het mentale aspect en vertrouwde ik niet op mijn eigen kunnen. Inmiddels, ruim acht jaar verder, durf ik wel te zeggen dat survivalrun mij mentaal sterker en weerbaarder heeft gemaakt.

 

Maar ook op een ander vlak heeft survivalrun bij gedragen aan mijn ontwikkeling. In 2014 ben ik naar Amsterdam vertrokken om de  studie Sport, Management en Ondernemen te volgen aan de HvA. In Amsterdam miste ik de mogelijkheid om survivalrun te beoefenen al snel. Om dit gemis te ondervangen ben ik in Amsterdam Survivalrunvereniging RUIG gestart met twee vrienden. Tijdens het opzetten en ontstaan van RUIG kwam ik er achter dat ik onwijs veel plezier haalde uit mensen uitdagen in sport, stimuleren, motiveren en grenzen laten verleggen. Vandaar dat ik niet aan een kantoorbaan ben begonnen aan het einde van mijn studie, maar samen met Tomas het avontuur van de Krachtfabriek begin!

 

Vak diploma’s

  • Basis Trainer Survivalrun (BTS), Survivalrun Bond Nederland;
  • Chivo PT essentails;
    •           Functioneel trainen;
    •           Leefstijl coaching.