Weaver

Je eerste obstaclerun!

Yes het is zover. Je hebt je ingeschreven voor je eerste obstaclerun! En nu? Hardlopend naar werk? Tijgerend het afval naar buiten brengen? Over de schutting klimmen in plaats van door de poort? Hoeft niet perse, mag wel uiteraard! We helpen je graag verder op weg naar je eerste obstaclerun.

Obstaclerun, obstakelrace, mudrun, hindernisloop. Allemaal hippe termen om de alsmaar populairder wordende sport te beschrijven. Simpelweg een hardloopwedstrijd met onderweg tal van spectaculaire hindernissen die deelnemers dienen te overwinnen. Het niveau per wedstrijd verschilt. Er is dus voor ieder niveau wat wils! Aan wat voor run je ook besluit mee te doen, een goede voorbereiding kan nooit kwaad. Hierbij wat tips om je een handje te helpen!

Training

Laten we beginnen met het belangrijkste aspect van je voorbereiding. Bepaalde obstakels die je in elke wedstrijd tegenkomt kun je grofweg op twee manieren overwinnen. Met “lompe kracht” of met techniek. Beiden manier zijn prima en er zijn voldoende runs die je met de eerste optie prima kan finishen. Je kan het wellicht al raden dat wij eerder neigen naar een goede techniek. Hoe krijg je deze dan? Een goed begin is bijvoorbeeld al door een kijkje te nemen op ons Youtubekanaal. Hier vind je tutorials van bijvoorbeeld de monkeybars of apenhang. Beide obstakels die je tegenkomt in vrijwel iedere run. Een nóg betere optie is om natuurlijk daadwerkelijk bepaalde technieken te oefenen. Dat kan natuurlijk op onze hindernisbaan! Kom vooral een keer langs!

Draag de juiste schoenen

OCR Schoenen

Het juiste schoeisel is iets wat niet vergeten mag worden. De hoeveelheid grip, de steun die je ervan krijgt en de stabiliteit die het biedt. Het eerste waar velen aan denken is de welbekende hardloopschoen. Helemaal top als je een die-hard straatloper bent. Tijdens een wedstrijd waarbij je gaat banjeren door modder, aan de haal gaat met touwen en ander speelgoed zijn deze een minder goede keuze. Wat moet je dan wel aantrekken? Met een goede trailrunschoen kom je een heel eind. Merken zoals inov8, Saucony, Salomon en Merrel hebben meerdere modellen waarmee je goed uit de voeten kan. Mocht je hier nou niet dé perfecte schoen mee vinden, geen probleem. Tegenwoordig heeft elk zelfrespecterend (sport)schoenenmerk wel een trailrunschoen. Dé perfecte schoen is natuurlijk voor iedereen anders. Let bij het kopen van je nieuwe stappers in ieder geval op de grip, de afwatering en de duurzaamheid van de schoen. Maar bovenal het comfort, ze moeten lekker zitten!

De beste kleding

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Katoen is VERBODEN. De enige uitzondering op deze regel is als je bij de finish twee kilo zwaarder wil wegen dan bij de start. Katoen neemt namelijk al het water en zweet op als een soort spons. Niet heel erg prettig en verre van ideaal. Daarnaast vergroot het de kans op onderkoeling aanzienlijk. Wind op een nat shirt = ijsklont in wording. Wat draag je dan wel? Synthetische kleding is al een heel goed begin. Trek echter niet je mooiste en duurste sportshirtje uit de kledingkast. Dat het vies wordt is een feit en als je pech hebt raakt je kleding ook nog beschadigd.

Wat betreft je broek raden we altijd een runningtight aan. Het belangrijkste aspect aan de tight is dat er GEEN ritsen in de tight zitten. Zoals sommigen bij de enkels hebben. Een rits geeft vrij slecht mee als je over een balk rolt, een garantie voor nóg meer schaafplekken en wondjes. Met de tight van AllSur5 zit je goed, deze is speciaal voor onze sport ontwikkelt. Andere goede opties zijn Fusion of Craft.

Succes met je voorbereidingen! Kom snel een keer in onze baan hangen dan vlieg je gegarandeerd door je obstacle run!

OCR Kleding

 

Scroll to top